Kryzys wieku średniego?
Off topic, dyskusje na różne tematy. Jeśli Twój temat nie pasuje się do żadnej z powyższych kategorii, dodaj go tutaj.
- Feliks_75
Kryzys wieku średniego?
Czy kryzys wieku średniego faktycznie istnieje? Chyba mnie dopada... Nie mam na nic ochoty, żona robi co może, żeby mnie jakoś z tego dołu wyrwać, ale dla mnie każdy kolejny pomysł mnie tylko męczy... Wyjście do kina, na rower, cokolwiek... Jak poradziliscie sobie z tym?
- Makryn61
Re: Kryzys wieku średniego?
Ja zrobiłm sobie tydz urlopu bez rodziny, bez nikogo, pomyślałem co bym chciał robić, dlaczego czuję się jak czuję, i doszedłem do wniosku że po pierwsze byłem przemęczony, bo ciągle coś ważniejszego niż sen i chillout w weekend, po drugie nuda i rutyna w każdym aspekcie, zrezygnowałem z siłowni, zacząłem biegać a raz w tyg chodzę na krav magę, no i nie ukrywam że z żona powprowadzaliśmy kilka zmian - przede wszystkim wróciliśmy do randkowania! Stary, tego mi było trzeba hejej
- Kaja
Bardzo mi się spodobał pomysł z randkowaniem, muszę to wprowadzić u siebie
Taka analiza to dobry pomysł, ale jakbyś nie udźwignął tematu to długo nie zwlekaj z wizytą u psychologa

- delia_71
Nikt za Ciebie nie będzie szczęśliwy, ale psycholog faktycznie może pomóc
Jeśli jesteś z Łodzi to polecam CI Agnieszkę Pawlak - kiedyś przyjmowała w Poradni Salomon, chyba nadal, sprawdź

- plenj
Coś w tym jest! Mój ojciec też miał podobne objawy i okazało się, że to przez pracę. Musiał zmienić i wszystko wróciło do normy, on szczęśliwy, rodzina też

- Kulka
Wydaje mi sie ze kazdy taki niepokojący sygnał nie nalezy ignorować. Ja moge polecić od siebie prywatną klinikę Medox http://medox.org.pl/ Nerwica, stres... a nawet depresja to dosyc czeste przypadlosci, a oni radzą sobie z nimi doskonale
- Ewelinka6
Ostatnio po stresującym dniu w pracy marzyłam tylko o chwili dobrego humoru. Mój partner od razu podsunął mi pod nos telefon z włączoną stroną https://redmik.pl/3707/Introwertyk Ta strona szybko pomogła mi odreagować stresujący dzień i zagwarantowała mi długie godziny śmiechu, gdyż nie mogłam nawet na chwile odejść od telefonu. Serdecznie polecam tą stronę dla wszystkich osób które potrzebują chwili śmiechu.
- Karmen
Taki kryzys jest niebezpieczny, bo mój wujek przez niego zaczął chodzić do kasyna. Rodzina dowiedziała się, dopiero gdy już był bardzo zadłużony. To dopiero jest problem. Jeden, aby spłacić wierzycieli, a drugi z wujkiem, któremu trzeba pomóc wyjść z nałogu. Są oczywiście różne miejsca, w których można się poddać leczeniu. Najlepszym z nich jest podobno Ośrodek Terapii Uzależnień Nefo.
- serowa
U mnie z wiekiem pojawiły się problemy z chrapaniem. Na stronie http://sposobynachrapanie.pl/preparaty- ... rowananie/ widziałam porównanie najskuteczniejszych preparatów na te dolegliwości. Jestem ciekawa, czy stosowaliście któryś z nich ? Nie ukrywam, że pokładam w nich ogromną nadzieję.
Post autor: Paweł »
Miałem to samo. Zdecydowałem się na pomoc specjalistów i zgłosiłem się do psychologów z https://wetalk.pl Terapia jest prowadzona online. Ma to swoje duże zalety, nie trzeba tracić czasu na dojazdy i czekanie, a też nie w każdym mieście jest dobry sprawdzony psycholog, a jak jest to często ma zawalone terminy, natomiast mogę bardzo polecić wspomniany portal.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budownictwo - projekty domów, budynków usługowych
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Wystrój wnętrz
- ↳ Sprzęt AGD i RTV - opinie, serwis, ranking
- ↳ Meble
- ↳ Dekoracje i dodatki do domu
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Domowe DIY
- ↳ Zakładamy ogródek - porady ogrodnicze
- ↳ Pomoc prawna